2009. december 1., kedd

Nyilas Misi pakkot vár

...és ismételten sikerült rendelni egy halom kerékpár-alkatrészt, konkrétan pedált, felniszalagot, egy szerszámot a fogaskoszorú levételéhez és kék nyerget a kék versenykerékpárhoz, a trekkinghez pedig a jól bevált tartalék-külsőt, a szétnyúlt lénc helyére egy másik tél(sósvíz)álló láncot (és ebből egy tartalékot, no meg pár apróságot, mint pl. hosszú távon olcsóbb: cserélhető betétes, fém fékpofákat és a szerintem leghasználhatóbb gumileszedőt), és hipp-hopp máris elsuhant ötvennyócessze' jó magyar forint (a másnak rendelt tételekkel együtt 70k).
Elhatároztam, hogy ezen túl feljegyzem a szereléseket/defekteket/alkatrész-költséget, kiváncsi vagyok egy év alatt tulajdonképpen mennyit is költök kerékpárra.
Azzal nyugtatom magam, hogy a tételek nagy része hosszú távra szól, pl, egy külső nagyságrendileg másfél évig húzza, a lánc vagy háromnegyedig, és különben is nem mindent használok el azonnal: vagy egy fél kerékpár van a fiókomban tartalék-alkatrészként. Juteszembe, tegnap nyugdíjaztam a vagy két éves ergonomikus-kémyelmes, de rongyászakadt nyergemet és hogy, hogy-nem, volt a fiókban egy pont ugyanolyan tartalékba.

Nincsenek megjegyzések: