2008. április 3., csütörtök

Qltúr

No, a mai uzsonnára kiváncsi vagyok:
"Az A38 Hajó éttermének borvacsora-sorozata április 3-án a Jásdi Pincészet bemutatásával folytatódik. A sokak szerint a Balaton-felvidék legszebb pincéje Csopakon található, a tulajdonos Jásdi házaspár 15 hektáron gazdálkodik immár tíz éve. Hazánk egyik legnépszerűbb borászata a borvidék adottságainál fogva elsősorban Chardonnay-járól, Olaszrizlingjéről híresült el, de remek a Szürkebarát és a Cserszegi Fűszeres is.

A külön erre az alkalomra összeállított szelekcióhoz az A38 Hajó éttermének séfje, Vipler György kanyarít illő menüsort. A borokat Árva István sommelier ajánlja. Az est házigazdája Kántor Endre újságíró, borszakértő lesz, a kellemes hangulatot pedig leheletfinom élő muzsika fokozza.

Az est meglepetésfellépője Szarka Gyula lesz a Ghymesből.

A borvacsora ára 10 000 forint, amely magában foglalja a borokat, illetve a hozzájuk tartozó menüsort. Előzetes helyfoglalás a 464 3946-os telefonszámon.

A borvacsora megrendezésében a Budapest Bortársaság van segítségünkre.

A következő bor- és ételsorral várjuk vendégeinket:

Jásdi Cserszegi Fűszeres 2007

Jásdi Csopaki Rizling 2007
Marinált heringfilé galambbegysalátával

Jásdi Rosé 2006
Taglaitelle aglio e olio, aszalt paradicsommal és zöldfűszerekkel

Jásdi Chardonnay-Pinot Blanc 2006
Zöldkagyló csőben sütve, chardonnay-vel gőzölt spárgával

Jásdi Löczedombi Szürkebarát 2006
Sertés szűzpecsenye rókagombás bulgurral

Jásdi Nagykúti Chardonnay 2006
„Körte-sajt”"

Há' má' hogy a rákba' ne fogyóznék?!

Nincsenek megjegyzések: